Select Page

December 11-én nagy sikerrel, közel 150 gyermek részvételével zárult az első Mikulás-túra. A Pest Megyei Természetbarát Szövetség hagyományosan minden évben megrendezi Mikulás-túráját, ez évben pedig önkormányzatunkkal közösen, Csömörre szerveződött a túra.
Tavaly Szendehely-Katalinpuszta adott helyet az eseménynek, idén településünkön a frissen kialakított Csömöri Körtúra nyomvonala várta a kirándulni vágyókat. A gyermekek a sportcsarnokban gyülekeztek, ahol az indulás előtt bábszínház várta őket, majd azt követően indultak útnak a Csömöri Körtúra útvonalán. Két táv közül választhattak a gyermekek, a rövidebb szakasz során a Pataksétányon gyalogolva jutottak el a Bulgárkertbe, a hosszabb szakasz kitért a Kálvária-hegyre, majd ezután érkeztek a kicsik a végállomáshoz, ahol már a Mikulás és segítője, a Krampusz várta őket.
A Mikulás a túrát teljesítő gyermekeket ajándékcsomaggal jutalmazta, a csömöri önkéntes tűzoltók pedig gulyáságyúban főzött meleg teával kínálták őket.
A következő településekről érkeztek a gyermekek a túrára: Csömör, Budapest (XV.,XVI.,XVII. kerület), Gödöllő, Százhalombatta, Zebegény, Abony, Tápiószele, Dunabogdány, Budaörs, Érd, Budakalász.