Gyalogos túraútvonal

Az országosan egyedülálló helyi kezdeményezés eredményeként kialakított, 18 kilométer hoszszú gyalogos túraútvonal célja a település természeti, helytörténeti és kulturális értékeinek bemutatása. Az irányjelzőtáblákkal és piktogrammokkal jelölt túraútvonal a település legszebb természeti részein, közigazgatási határán, erdeiben, patakvölgyében vezet végig. 14 db részletes, a település értékeit bemutató, fényképekkel és régi térképekkel illusztrált tájékoztató tábla készült a helyszínek tudományos igényű, sokoldalú bemutatására (és további 10 db készül az elkövetkező időszakban).
Az egyes táblákon QR kódok leolvasásával további információkhoz juthatunk. A túrázót ezenkívül számos irányjelzô tábla, valamint a teljes útvonalon végighaladó felfestések segítik. A jelzett túraútvonal kisebb, tetszőlegesen bejárható szakaszokra is osztható, melyrôl a térképen olvasható információk tájékoztatják a természetjárókat. A Csömöri Körtúrának internetes közösségi oldala, valamint folyamatosan frissülő honlapja is készült, melynek érdekessége az interaktív térkép, ahol az útvonal melletti állomásokhoz a kirándulók rövidesen könnyedén feltölthetik a túrázás alkalmával készített fényképeiket. A körtúra program keretén belül tovább folytatódik a turista infrastruktúra fejlesztése, melynek legfontosabb munkatervei a 2017-re tervezett kerékpáros útvonalszakasz kialakítása, valamint a 2018-ra tervezett kilátó és kitekintőpont építése.

A Csömöri körtúra program kezdeményezôi és programgazdái: Biró Attila és Fábri István. A programban közreműködő munkatársak: Aranyossy-Péter Máté, Bakos Károly, Benkó Gábor, Berkes Evelin, Fabók Katalin, Hermányos Mária, Kulich Gábor, Onhausz Erzsébet, Sipos Tamás, Winkler Ágnes.
Információs szórólap beszerezhetô: Csömör Sportcsarnok, Horgásztó, Zöldfa vendéglô, Petôfi Sándor Mûvelôdési Ház, Sinka István Községi Könyvtár és Csömöri Polgármesteri Hivatal