Select Page

Ajánlás

A Csömöri Körtúra gyalogos útvonalának felavatásáról

Mindenkinek, aki csatlakozott hozzánk vasárnap, nagyon-nagyon köszönjük az érdeklődést, az aktív részvételt! Nyugodtan mondhatom, hogy az elmúlt évek egyik legnagyobb közösségi élménye volt számomra-számunkra a Csömöri Körtúra felavatása ilyen természetbarát, a település iránt ennyire érdeklődő csapatban.
Amikor két éve elkezdtünk gondolkodni az egész körtúra program létrehozásán, többünket az vezérelt, hogy minél teljesebben mutathassuk meg gyermekkorunk élményeinek csodaszép, hangulatos helyeit, a talán sokak által nem ismert természeti szépségeket, az eldugott és kalandos kis búvóhelyeket, a legendákkal tele szőtt vidékeket. Bízom benne, hogy sikerült valamit megvalósítanunk ezekből a tervekből, átadnunk valamit abból, amit sokan a falu értékeinek gondolnak. Hisz ez utóbbi is nagyon fontos szempont: Csömör természeti, kulturális, történeti értékeinek megismertetése, és mindezt a természetben barangolva, egészséges környezetben.
Talán nem illúzió azt gondolni: tegnap útjára indult egy nagyon értékes, sok-sok szakember és lokálpatrióta érzelmű csömöri által gondozott kezdeményezést, egy akár rövid időn belül szinte mozgalommá terebélyesedő helyi program.
Igazán jó szívvel javaslom mindenkinek: járja be egyedül, baráttal, családdal, ismerősökkel vagy akár a jövőben szervezett „közös” akció keretében a Csömöri Körtúra útvonalát, akár egyben, akár kisebb szakaszokban! Nem fog csalódni…

Fábri István polgármester, a Csömöri Körtúra program megálmodója és programgazdája