Híreink

Az alsó-patakvölgyben kirándulhattunk a hétvégén

Ősszel a természet teljesen más arcát mutatja, talán ezért is az egyik legnépszerűbb évszak a túrázók körében. Idén két őszi gyalogos túra is indult a Csömöri Körtúra útvonalán, melyek októberben a felső-, novemberben az alsó-patakvölgyön kalauzolták végig a kirándulókat.

Az októberi patakvölgy-túra egyik állomása a csömöri patak völgyében található, ma már ökoparkként funkcionáló régi strand területe volt. A parkban megtekinthető a felújított régi gátőrház, de mezítlábas játszóösvény, épített kemence és élő fűzfakerítés is gazdagítja a környezetet.

 

Sok kisgyermekes család, baráti társaság és négylábú házi kedvenc vágott neki a most szombati, közel 10 kilométeres túrának.
Az alsó-patakvölgy-túra útvonala érintette a népszerű kirándulóhelynek számító horgásztavat, az őslápot, a fóti határt és a rétpótlékot. A célállomás a Csalogány utcai játszótér volt, ahol Sipos Tamás, a túra szervezője kis kitűzővel várta a megérkező túrázókat.

Továbbra is arra bátorítunk mindenkit – betartva az országos járványügyi rendelkezéseket -, hogy használja ki a természet nyújtotta lehetőségeket és sétáljon egy nagyot Csömörön (akár a Csömöri Körtúra útvonalán) mely rengeteg lehetőséget nyújt, hogy szép, csendes környezetben töltődhessen az arra vágyó kiránduló.
A térkép letölthető innen: Gyalogos és kerékpáros útvonal – térkép

Októberi patakvölgy-túra fotógalériája: http://csomorikortura.hu/galeria/patakvolgy-tura-2020-10-04/

Novemberi alsó patakvölgy-túra fotógalériája: http://csomorikortura.hu/also-patakvolgy-tura-11-07/