Híreink

Egyénileg is sokan választják kikapcsolódásként a túrázást

Május 9-én, immár negyedik alkalommal gyalogolhattuk volna végig a Csömöri Körtúra útvonalát a Boglárka-túrán. Sajnos a továbbra is fennálló veszélyhelyzet miatt idén szervezett keretek között erre nem volt lehetőség, ám ennek ellenére is sokan kerekedtek fel, hogy egyénileg kiránduljanak az útvonalon.

 


Csömöri Hírek portál nemrég részletesen is írt a túraútvonalról:

„A természetkedvelők, a kicsit nagyobb kimozdulásra vágyók számára pedig a Csömöri körtúra gyalogos- és kerékpáros útvonalai jelentik a kikapcsolódási lehetőséget. Ha azt mondtuk sokszor, hogy az elmúlt években egyre kedveltebb lett ez a helyi kuriozitás, akkor most ez többszörösen is igaz. Szinte pár percenként tűnnek fel kirándulók a Kálvárián, a régi strand fölött induló felső-patakvölgyi erdőben, a Szedervölgyi-erdőnél, az ősláp varázslatos enteriőrt adó ligetes részén vagy éppen az Öreg páskomnak nevezett dimbes-dombos részen a Középhegy felé. Sokan most ismerkednek először a település természeti, helytörténeti, kulturális értékeit részletesen ismertető színvonalas tájékoztató táblákkal, miközben jól kitáblázott, irányjelzőkkel vezetett útvonalon kirándulhatnak csendes környezetben. Az útvonal bekapcsolódik a Szőlő-hegy fölötti Vízműsor utcába, ami a három, fent említett kerékpáros útvonal mellett talán a negyedik legkedveltebb kiránduló útvonal. Itt éppen csatornaépítés zajlik, ami nem túl barátságos látvány, de az innen tárulkozó panoráma a budai és pilisi hegyek felé idevonzza a gyalog, kutyával vagy kerékpárral poroszkálókat. A Majorszegi-erdő környéki kiránduló helyeken szintén minden eddiginél több ember jelenik meg, mint ahogy a kis Mókus-patak gyalogos és kerékpáros hídján is sokan sétálnak, kerékpároznak át a szomszédos Árpádföld felé, vagy éppen jönnek arról Csömörre.

A Vízműsoron pár éve létesített kedvelt „Kitekintő pont” körpanorámás fotókkal színesített megállóhelyét azonban lezárták a csoportosulások elkerülése érdekében. Ugyancsak lezárták már hetekkel ezelőtt az összes játszóteret és a szabadtéri sportközpont pályái mellett a közkedvelt Bulgárkertet, a csömöri Pataksétányt, a régi strandot-ökoparkot, a Gorkij fasori Kispályát, a Laky-parkot, a Corvina teret, és a „békeidőben” legtöbbek által látogatott közösségi célpontot, a Csömöri Horgásztavat a mellette lévő játszótérrel és kondiparkkal együtt.”
(Teljes cikk: Csömör, a bringás falu!)

Nem utolsó sorban sok civil aktivista ezekben a napokban tisztítja meg az útvonal egyes szakaszait, így még kellemesebb látvány fogadja majd a túrázni indulókat.

Arra bátorítunk mindenkit, hogy – a veszélyhelyzet idejére hozott helyi és országos rendelkezéseket betartva, a lezárt területeket elkerülve – használja ki a túraútvonal nyújtotta lehetőségeket és sétáljon egy nagyot Csömörön!
A térkép letölthető innen: Gyalogos és kerékpáros útvonal – térkép