Az én kertem, az én Földem!

Faluszépítö akció a még szebb Csömörért

Itt a tavasz, éledezik a természet, virágba borulnak a bokrok, fák, kertek. Tegyük még szebbé környezetünket és közterületeinket! Idén egy új kezdeményezést szeretnénk elindítani, amellyel nem titkolt célunk, hogy felhívjuk a Csömörön élők figyelmét arra, hogy nem csak a kerítésen belül, hanem azon kívül is fontos a rendezett, szép és tiszta környezet.

Dicséretes, hogy tavaly többen is részt vettek a „láthatatlan kezek” megmozdulásban – egyénileg vagy csoportosan, kisebb-nagyobb feladatokat vállalva tették szebbé lakókörnyezetünket, tevékenykedtek a közterületeken, a sokak által gyakran látogatott helyeken segítettek látványos eredményt elérni. Többen örökbe fogadtak – gondozták és virággal ültették be – a forgalomterelő ládákat, kigyomlálták és virághagymákkal ültették be a körforgalmat, vagy éppen az Ulicskán mentek végig metszőollóval és seprűkkel. A mozgalom üzenete, hogy kis plusz munkával hozzájárulva a közöshöz mindannyian, akik itt élünk, gyönyörködhetünk lakóhelyünk szépségében, gondozottságában, rendezettségében, tisztaságában. Mert fontos a közös szerepvállalás! 

Továbbra is örömmel várjuk a „láthatatlan kezek” akcióiról készült képeket néhány soros leírással együtt a lakossagiakcio@gmail.com címre.

Jelentkezz az egynyári virágosztásra!

5000 tő virágot osztunk szét a lakosok között. Minden jelentkező család lakcímenként 10 tő egynyári virágot kap, amelyet a kerítésen kívül, a ház előtti közterületen kell elültetni akár a földbe, akár virágládákba. A virágokat a Föld napja alkalmából április 27-én 8–12 óra között lehet átvenni a Hősök terén. A virágosztásra a jelentkezéseket a készlet erejéig tudjuk fogadni.  (A lenti kép csak illusztráció.)

Jelentkezni 2024. április 2. és 14. között ezen a linken https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfXx_wE7K2lZ2MK6iHwEvogaR219bxW03Bhk62IysMs-zUaKA/viewform vagy a Községgondnokságon a 06-28-543-120-as; illetve a 06-28-744-440-es telefonszámon lehet.

Fogadj örökbe egy virágládát!

Csömörön a forgalomlassítás céljából sok helyen vannak virágládák, amelyeket kihelyezéskor növényekkel ültettünk be. Sajnos az elmúlt évek alatt sok ládából kipusztultak a növények. Lelkes örökbefogadókat keresünk, akik vállalják, hogy beültetik és egész évben gondoskodnak a ládákról. A beültetéshez kérésre növényeket biztosítunk, de egyénileg is beültethető egyeztetés után. Az örökbefogadók nevét köszönettel közzétesszük a Hírmondóban.

Jelentkezni 2024. április 2. és 14. között ezen a linken https://docs.google.com/spreadsheets/d/1QwyiJ1syriLW-SrHBj6xO7DVZJNr_2AJsxrYnqwk1_4/edit?usp=sharing  , vagy a Községgondnokságon a 06-28-543-120-as; illetve a 06-28-744-440-es telefonszámon lehet.

Nevezz az utcaszépségversenyre!

Az értékelés szempontjai: rendezett környezet, virágos utcafront, tiszta járda, komposztálás és csapadékvíz gyűjtése vagy elszikkasztása a telken. Nevezni egyénileg és csoportosan is lehet. Közösségvállalás a „senkihez sem tartozó” helyeken – pl. lenyírni a füvet egy éppen nem lakott ingatlan előtt. A csoportosan nevezőknek egymás mellett élőknek kell lennie – tehát pl. egy utcaszakasz nevezhet. Ha lakatlan, akkor érdemes felkarolni az ingatlan előtti részt is. 

Egyéni kategória díja: – „Tiszta udvar, rendes utca” kerámia tábla, amely az Összefogás műhelyében készül, plusz 20 ezer forintos kertészetben levásárolható utalvány.

Csoportos kategória díja – a csoport minden (lakcím) tagja megkapja: „Tiszta udvar, rendes utca” kerámia tábla, amely az Összefogás műhelyében készül, plusz 30 ezer forintos utalvány, amely valamelyik kertészetben beváltható.

Zsűrizés: június végén a környezetvédelmi bizottság tagjai és a gondnokság szakemberei fogják értékelni a jelentkezéseket.

A nyertes pályázók munkáját bemutatjuk a Csömör aktuális FB-oldalon és a Hírmondóban.

Jelentkezni e-mailben május 31-ig a lakossagiakcio@gmail.com címen lehet.