Híreink

Nagy érdeklődés mellett zajlott az idei Mikulás-túra!

A Pest Megyei Természetbarát Szövetség hagyományosan minden évben megrendezi Mikulás-túráját, a tavalyi sikereken felbuzdulva, idén is önkormányzatunkkal közösen, Csömörre szerveződött a túra.


A tavaly indult hagyományőrző kezdeményezés célja, hogy a gyermekek játékosan, élményekkel gazdagodva, minél szélesebb körben ismerhessék meg környezetüket, településünk természeti szépségeit, értékeit.

A gyermekek a művelődési házban gyülekeztek, ahol az indulás előtt bábszínház várta őket, majd azt követően indultak útnak a kicsik a Mikulás keresésére.
Az előadás után a tavaly kialakított Csömöri Körtúra nyomvonala várta a kirándulni vágyókat, ahol a gyermekek két szakasz közül választhattak, a kisebbek a pataksétányon (1,5 km), a vállalkozó kedvűek a Mogyoródi út – Papi földek – felső patakvölgy  (5km) hangulatos útvonalán juthattak el a Mikuláshoz.
A Mikulás a túrát teljesítő gyermekeket ajándékcsomaggal jutalmazta, a csömöri önkéntes tűzoltók pedig gulyáságyúban főzött meleg teával kínálták őket.

Az idei Mikulás-túra képekben