Híreink

Őszi terméstúra

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Az őszi erdő terméseivel ismerkedünk, gyűjtjük csokorba Onhausz Erzsébet tájépítész mérnök vezetésével, a Csömöri Civil Egyesület szervezésében.
A tavaszi vadvirág túrához hasonlóan egy nem túl hosszú, 4-5 kilométeres, ám annál tartalmasabb kiránduláson vehetünk részt, ahol megismerkedünk az ősszel termésüket kibontó növényzettel, szakértő segítséggel.

Indulás és találkozó időpontja: 9 óra Gloria Victis Emlékmű, a csömöri temető mellett.
Érkezés: Régi Strand területe a Kossuth utca végén.

Útvonal: Az emlékműtől felmegyünk a Kálváriára, a keresztek mellett elhaladva lesétálunk a Bulgárkertbe, s onnan átmegyünk a régi strand területére, ahol a résztvevők az útközben gyűjtött termésekből csokrot készíthetnek.

A strandtérre érkező kitartó túrázókat finom meglepetés várja majd, megkóstolhatják a napokban elkészült közösségi kemence próbasütésének eredményét, egy friss, saját érlelésű kovásszal készült kenyeret. Ehhez a Csömöri Civil Egyesület biztosít finomságokat.

Forrás: Csömöri Hírek
Fotó: Klacsán Péter

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]