Híreink

Visszatekintő a tavalyi év néhány túraeseményére

Sokunknak az elmúlt néhány évben a járványügyi helyzet miatt szinte az egyetlen kikapcsolódási lehetőséget a szabadban töltött idő, a kirándulások, a túrázások jelentették.
A COVID-járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzet alatt eleinte csak egyénileg volt lehetőségünk sportolni, túrázni a szabadban, majd később, az enyhítéssel már szervezett túrákon is részt vehettünk.
A túrák népszerűsége a járvány enyhülésével sem lankadt, tavaly is számos lehetőség közül választhattak a kirándulni vágyók, amelyek közül az alábbiakban tekintünk vissza néhány különlegesebb kirándulásra.

Szentivánéji éjszakai túra:
Sipos Tamás, a Csömöri Körtúra egyik programgazdájának szervezésében és vezetésével 2017 óta minden évben meghirdetjük a Szentivánéji éjszakai túrát, melyen rendhagyó módon késő este, fáklyát ragadva barangolhattunk a település legszebb természeti részein. A túra hagyományosan máglyagyújtással, kötetlen beszélgetéssel zárul.

Éjszakai Csillagnéző túra:
Klacsán Péter csömöri lakos a perseidák meteorraj augusztusi érkezéséhez igazítva szervezi az évek óta nagy népszerűségnek örvendő éjszakai Csillagnéző túrát. Tavaly, a kb. 6 kilométeres éjszakai túrázást követően az érdeklődők csillagászati ​​távcsővel kémlelhették az eget, valamint Kovács „Tücsi” Mihály sci-fi író, tudományos újságíró tartott előadást az életről, univerzumról és hívta kötetlen beszélgetésre a résztvevőket.

Fotó: Klacsán Péter

Mikulásváró túra:
Tavaly decemberben Csömörre is megérkezett a Mikulás! A gyerekek egy rövid túra keretein belül végigsétáltak a hangulatos pataksétányon, majd énekelve várták a Kálvária-hegy felől lovaskocsin megérkező Mikulást.

A Csömöri Körtúra idei, tervezett túrái és néhány kapcsolódó kirándulás, esemény az alábbi linkre kattintva érhető el:  http://csomorikortura.hu/2023-evi-turanaptar/