Híreink

Hamarosan újabb információs tábla kerül a Csömöri Körtúra útvonalára

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Szöveg”]

A közeljövőben újabb információs tábla kerül a Csömöri Körtúra útvonalára, mely a Kálvária-hegy legfontosabb tudnivalóit tartalmazza. A megfelelő tájékozódás érdekében  a másik oldalán egy, a Kálváriáról készült turisztikai térkép is helyet kap.
Az információs tábla segítségével megismerhetjük a Kálvária-erdő állományába tartozó fafajtákat, valamint pusztító erdőtüzekről olvashatunk, melyek többször is sújtották az erdőséget.
A Kálvária történelmi vonatkozása sem csekély; valószínűsíthető, hogy századokkal ezelőtt a település erődtemploma a falu fölötti dombon állt, majd a templom pusztulását követően, 1856-ban állították a három keresztet Fráter Júlianna adományából. Azóta nevezik a dombot Kálvária-hegynek. A felállított stációkhoz nagypénteken és az előtte levő pénteken hagyományosan keresztutat szerveznek ide a katolikusok.
Az erdő mindemellett kiváló lehetőségeket nyújt a kirándulni vágyók számára számos turistaösvényével, valamint a téli kikapcsolódásnak is kedvez a közel 300 méter hosszan nyúló szánkópálya, mely hosszú idő óta kedvelt helye a gyermekeknek.

 

 

 

 

[/et_pb_text][et_pb_gallery admin_label=”Galéria” gallery_ids=”712,807,808,809,810,812″ fullwidth=”on” show_title_and_caption=”on” show_pagination=”on” background_layout=”light” auto=”on” auto_speed=”60000″ hover_overlay_color=”rgba(255,255,255,0.9)” caption_all_caps=”off” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]